sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Parsat

Kaikki taas vähän myöhässä. Istutettiin tyttären kanssa parsan taimet lopulliselle paikalleen. Maan muokkasin syvältä syksyllä 2008, siemenet kylvettiin potteihin keväällä 2009, ja 2015 pitäisi syödä sieltä parsaa tyttären ylioppilasjuhlissa. Sen jälkeen se häipyykin jonnekin opiskelemaan tai töihin tai maata kiertämään, seikkailee erilaisten poikaystävien kanssa, eikä sitä enää juuri tapaa kuin jouluna ja vastaavina. Paitsi jos tekee lapsen ja tarvitsee silloin tällöin vanhuksia hoitajaksi. Niin tämä tästä tulee menemään, sikäli kuin itse kullakin elämää ja terveyttä riittää. Tuskin se peräkammarin tytöksi tänne kotiin rupeaa, vaikka isä sitä salaa voi toivoakin.

Toivotaan onnea parsan kasvulle.

3 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Jopas on huolellista työtä! Parsa kai vaatii sen. Siitähän tulee niin maukasta satoa ettei se tytär mihinkään malta lähteä tai tulee ainakin kaksi kertaa vuodessa käymään, jouluna ja parsa-aikaan.

RH kirjoitti...

Tuo vaatii jo kärsivällisyyttä! Jaksaako parsa kasvaa, jos siitä aina pätkästään nuput pois? Tuleeko niitä lisää kasvun ylläpitoon? On meilläkin jokunen parsa pihalla, mutta ne on vaan koristeena ja saavat rehottaa miten lystäävät.

Yamaba kirjoitti...

Saa nähdä tuleeko mitään. Parsalle pitää kasvattaa oikein iso juurakko maahan, jotta se kestää ottaa jonkin verran versoja keväällä. Sen takia sen kasvattamiseen menee monta vuotta. Syötävän määrä on - tiettävästi, minähän vasta kokeilen - aika pieni. Tämä on vain hupia, jonkin sellaisen kokeilua, mitä ei ole tehnyt ennen.