maanantai 20. toukokuuta 2013

Rikosilmoitus II osa

Poliisi on aika nopea, paljon nopeampi kuin oletin. Ilmeisesti tällaisia pieniä rutiinijuttujakin hoidetaan tottuneesti ja tehokkaasti; tekstin voi leikata ja liimata aikaisemmista vastaavista ja yksityiskohdat saa suoraan rekisteristä. Voi olla että kone tekee koko kirjeen valmiiksi kun sinne syöttää perustilanteen. Perjantaina tein poliisi.fi sivustolla rikosilmoituksen, ja jo nyt maanantaina tuli postissa tutkintailmoitus, eli kirje, jossa oli sekä minun että oletetun törmäilijän autojen tiedot ja maininta asiaan liittyvistä lainkohdista; sama kirje on tietysti mennyt myös siihen toiseen taloon.

Jonkun verran minua vanhempia, eläkkeen kynnyksellä olevia ihmisiä. Heidän autonsa väri täsmää kylkeeni jääneeseen maaliin. Ehkä pää ei ole enää peruuttaessa kääntynyt kunnolla, jotta olisi voinut katsoa minne on menossa. Moni alkaa olla jo enemmän tai vähemmän raihnaisessa kunnossa siinä vaiheessa. Kipukoukku on hyvä pitämään selkää ja niskaa kääntyvässä kunnossa, kunhan käyttää ennen kuin paikat menee kokonaan jumiin.

Voihan toki olla että kieltävät koko asian, kumpi sitten avioparista lienee kuskina ollutkaan. Tai lainassa jollakulla. Ei minulla suuria tunteita asiasta ole. Mutta saisi tämä vähintään sen verran säikäyttää, että minimissään hoitaisi asian seuraavalla kerralla kunnolla, jos hänelle vielä samanlaista sattuu. Eikä lähtisi kaasu pohjassa karkuun, kuten sanoivat hänen tehneen.

Eikä pahaksi tee minullekaan nähdä, että joku voi panna merkille tällaisen. Voin hyvin olla se, joka mokaa seuraavalla kerralla, ja luulen että minullakin ainakin kävisi mielessä vain yksinkertaisesti häipyä paikalta. Oppia ikä kaikki.

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

No mulla on erittäin hyvässä muistissa oma tapahtumani, eikä kyllä tullut mieleen lähteä karkuun. Lähinnä se, että mistä löytyy kolhitun auton omistaja tai kynää ja paperia... onneksi siinä oli sen työkaveri lähettyvillä - jälkeenpäin ihmettelin kyllä, että mitä se siellä roskiskatoksessa lymyili... puhelimessa taisi olla, joku salainen puhelu, mitä ei muut saanu kuulla työpaikalla?

Toisaalta jos on täydet bonukset niin harmittaahan se, että joutuu maksamaan sitten isompia vakuutusmaksuja. Mua harmitti kamalasti ihan muutenkin koko juttu, kun sen olis voinu välttää keskittymällä paremmin ympäristöönsä.

RH kirjoitti...

Ja tosiaan niin, onhan mua ja mun miestä kumpaakin erikseen tässä lähipäivinä uhkailtu rikosilmoituksella, eri asioista tosin, mutta saman ihmisen taholta. Ehkä meillekin kohta tupsahtaa postiluukusta kirje.

Yamaba kirjoitti...

Hyvä, sinulla on moraalit tallella, samoin kuin järki. Hyvin sinun tapaistasi. Luultavasti teon tekijää harmittaa enemmän kuin sitä jolle se tehtiin, näissä peltijutuissa ainakin.

Ehkä teille ei kuitenkaan tule sellaista kirjettä. Polliisi.fi -sivustolla on kirjoitettu näkyvästi, että aiheettoman rikosilmoituksen tekeminen on rikos. Ainakin sitä koira-asiaa pitäisin näin pitkän ajan jo kuluttua aiheettomana. Vaikuttaisi enemmän ärtyneeltä puheelta hänen taholtaan.

RH kirjoitti...

Siihen tulokseen miekin tulin. Joillakin on vain tarve purkaa pahaa oloaan yrittämällä pelotella toisia, ja tuo näyttää olevan sitä sorttia.